Recepty

Placky upečeme z klasického bramborového těsta, které používáme na knedlíky (brambory, hrubá mouka, vajíčko). Mohou být pečené na sucho, nebo na oleji. Horké placky namáčíme v sirobu. Je to opravdu pochoutka, ačkoliv se tak nemusí jevit.
Kukuřičné lupínky (neslazené), zalité mlékem, trochu marmelády / zavařeniny, doslazené sirobem
Palačinky pokapané citronovou šťávou, přeložené, posypané nasekanými ořechy a polité sirobem.
Jáhlová kaše s kousky ovoce ( banán, jahody, ananas ), posypaná nastrouhaným perníkem, omaštěná rozpuštěným máslem a politá sirobem.
Bílý jogurt s libovolným měkkým ovocem a nasekanými ořechy - doslazený sirobem.
Složení: vajíčka, řepný sirob, smetana ke šlehání ( šlehačka ) Postup: 1 celé vejce + 1 žloutek + cca 130 ml řepného sirobu ( dle chuti, je možné přidávat během šlehání ) šleháme min. 7 min. ve vodní lázni. Poté šleháme mimo vodní lázeň, dokud není chladné. Přidáme / zamícháme ušlehanou šlehačku a...
Makové peciválky jsou z lepšího (vánočkového) těsta, naplněné makovou nádivkou, upečené potírám máslem s trochou rumu. Před podáním se rozpaří nad párou (je lépe mít je napečené pár dní dopředu). Sirob přivedeme k varu na troše přepuštěného másla a polijeme jím peciválky. Můžeme...

Kontakt

Oldřiška Foffová Erbenova 2001, 508 01 Hořice 733 305 724 oldriskaf@seznam.cz
To Top